Populairste hondenrassen in Nederland

In Nederland zijn er veel mensen met honden. De meest populaire hondenrassen zijn de Labrador Retriever, de Duitse Herdershond en de Golden Retriever. De Labrador Retriever is een erg trouwe, geduldige en lieve hond. Ze kunnen goed overweg met kinderen. De Duitse Herder is erg trouw en moedig. Het is een gehoorzame en intelligente hond. De hond leert hierdoor ook erg snel. De Golden Retriever is gehoorzaam, intelligent en heeft veel beweging nodig.

Andere populaire gezinshonden zijn de Berner Sennenhond (rustig en gehoorzaam), de Staffordshire Bull Terrier (lieve hond, gek op aandacht), de Chihuahua, zowel lang- als kortharig. Dit is een erg dappere hond, ze zijn lieve en vrolijke honden. De boxer is ook populair, een energieke hond, vriendelijk en ook zeer trouw. Dan is er nog de Franse Bulldog. Deze honden zijn gek op mensen en op aandacht. Ze zijn eigenwijs, maar erg energiek en lief. De Cavalier King Charles Spaniel is klein, actief, aanhankelijk en dapper. De Engelse Bulldog is ook een hond welke erg gewild is en deze zijn ook gek op aandacht.

Als je besluit een hond te nemen is het goed om vooraf goed in te lezen wat voor hond het is. Het karakter is van groot belang. Heb je veel tijd om te wandelen? Dan kun je een hond nemen die hier behoefte aan heeft. Als je hier de tijd niet voor hebt, neem dan geen hond die veel moet wandelen, want dan zal de hond vereenzamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>